Shop

ViScaMix av Scanmaster

Detta dispenseringssystem är utvecklat av Scanmaster. Detta är ett kompakt 2-komponents dispensersystem med ViscoTec RD dispensrar. Det fristående dispenseringssystemet, inklusive materialbehandling, är designat för manuella ingjutningsapplikationer, speciellt för elektronikindustrin. Den är perfekt lämpad för låg till medelviskositet, respektive självutjämnande material, som epoxi, polyuretan eller silikon. Dessa 2-komponentmaterial kan innehålla fyllmedel och kan dispenseras med ett blandningsförhållande på 1:1 till 10:1. Det flexibla systemet är utformat med två tryckbehållare, en vardera per komponent.

Gå till data sheet

Categories:,

Product Description

Presentation of ViScaMix

2-komponents dispenseringssystem med enkel hantering

Tryckkärlen fylls manuellt med de enskilda komponenterna. Alternativt är halvautomatisk fyllning genom sugning med hjälp av en venturiventil möjlig. Beroende på materialets krav måste nödvändiga evakueringsparametrar bestämmas och vätskan kommer att omröras medan den avgasas.

Efter behandlingen och förberedelsen måste dispensrarna kalibreras innan dispenseringsprocessen. Antingen appliceras direkt på komponenterna genom en pistol, fäst med en statisk mixer. Eller fylls i behållare innan de appliceras på plats – blandningsförhållandet för 2-komponents ingjutningsmaterial håller sig inom parametrarna och blandningskvaliteten bibehålls.

Dispenseringsparametrarna för de progressiva cavity-dispensrarna kan enkelt justeras inom styrenhetens integrerade HMI: Dispenseringsmängd, hastighet, blandningsförhållande, kalibreringsfaktorer, brukstidslarm, kvantitetsskott eller kontinuerlig dispensering samt start/stopp direkt vid pistolen eller fotkontakt. Dispenseringsresultaten är exakta och tillförlitliga. Blandningen sker med en statisk engångsblandare. Möjliga flödeshastigheter varierar inom 10 till 600 ml/min beroende på systemets konfiguration.

Användning inom elektronikindustrin

Ingjutning av elektronik tjänar i första hand till det mekaniska skyddet av delarna mot aggressiv miljöpåverkan. Som vibrationer och stötar men också fukt och korrosion. Förtida fel på komponenterna förhindras.

Med användning av ingjutningsmaterial för termiska gränssnitt är temperaturavledning ett viktigt syfte. Överhettning av delarna förhindras. Ytterligare syften för ingjutningsapplikationer är:

  • Elektrisk isolering (förebyggande av kortslutning)
  • flamskydd (fyllmedel i ingjutningsmaterialet med låg antändbarhet eller med självsläckande egenskaper) och
  • kopieringsskydd (komponenter är inte tillgängliga utan att förstöras efter ingjutningenprocess).

Naturligtvis kan inte bara elektroniska komponenter utan även andra komponenter kapslas in med ViScaMix.

Ytterligare funktionalitet som tillval

Omrörare finns tillgängliga för varje kärl, om så krävs, för att förhindra separation av fyllnadsmedlen eller för att påskynda avgasningsprocessen. Dessutom kan systemet utrustas med ett vakuumalternativ. Antingen för att suga in materialet i kärlen ur deras behållare. Eller för att evakuera instängda gasbubblor, för en mer stabil process, respektive för att undvika kontakt med fukt för känsliga material.

För material med medelviskositet kan ytterligare tryck appliceras på kärlen för att nå högre matningshastigheter till dispensrarna. Valfri uppvärmningsfunktion är också tillgänglig för att uppnå högre härdningshastigheter eller sänka komponenternas viskositet.

Om tillverkningstakten höjs kan systemet enkelt uppgraderas till en lösning som lämpar sig för automatisering. Och kan integreras i en befintlig överlägsen PLC för en robot eller XYZ-bord. Blandarhuvudet ViscoDuo-VM med hög noggrannhet kan fästas direkt på portalen.

Ursprunget till 2-komponents dispenseringssystemet ViScaMix

Dispenseringssystemet har utvecklats av Scanmaster i Danmark. ”Två år av intensivt utvecklingsarbete har avslutats. Med ViScaMix har vi skapat det ultimata 2-komponents dispenseringssystemet för manuell ingjutning av elektronik”, säger Henning Pedersen, VD och ägare av Scanmaster. ”För att leva upp till vårt rykte och namn valde vi ViscoTec doseringspumpar för vår dispenseringsteknik. Det är det enda sättet att uppnå de exakta och pålitliga doseringsresultaten vi föreställer oss.”

Fördelarna med systemet igen i en överblick:

  • Manuellt dispenseringssystem (inkl. behandling)
  • Utbyggbar till en halvautomatiserad lösning
  • Lätt att transportera
  • Materialvänlig dispensering
  • Få slitagedelar
  • Enkel hantering
  • All-in-one system

Vi ser fram emot din anmodan!

has been added to the cart. View Cart