Är det en av dina uppgifter att dosera, fylla eller tömma mat eller flytande råvaror från fat eller andra behållare? Då bör du läsa vidare. Våra styrkor i dessa applikationer är särskilt uppenbara med mycket viskösa, fasta partiklar och skjuvkänsliga material. Produkterna transporteras och doseras utan tryckstötar och pulsering. Alla system och påfyllningsutrustning för livsmedel har utvecklats i enlighet med gällande riktlinjer för livsmedelsindustrin (EHEDG, FDA).

Våra kunder inom livsmedelsindustrin förlitar sig på vår teknik för att hantera ett brett utbud av vätskor och pastor:
 • Mejeriprodukter
 • Ketchup, senap, marinader, såser
 • Sylt
 • Flytande choklad
 • Sockerpasta
 • Soppor
 • Sprider sig
 • Frukt- eller grönsakspuréer eller fyllningar
 • Och mycket mer

Flera påfyllningar med kompakta doseringsventiler

Våra doseringsventiler för flera fyllmedel är lätta att integrera i påfyllningslinjer – även i befintliga linjer. Vi har anpassat deras design till formhållarnas eller formatplåtarnas ofta snäva dimensioner. De är särskilt kompakta och kan byggas upp modulärt. Våra hygieniska automater uppfyller livsmedelsindustrins stränga krav.

Beroende på doseringslösning matas materialet via grenrör som är anslutna direkt till dispensern – utan slang eller rör. På så sätt kan valfritt antal doseringslägen implementeras i ett ”block”. Eller direkt via doseringspumparna.

filling deep tray liquid dispensing

Skonsam fyllning i rörformade påsar

Med våra doseringspumpar kan du uppnå cykeltider på mindre än 1 sekund. Du kan använda dem till exempel för att fylla salladsdressingar, såser, soppor eller andra livsmedel. Vi gör det möjligt att transportera och fylla fasta partiklar eller klumpiga produkter särskilt skonsamt. Fastämnenas egenskaper påverkas inte tack vare vår ändlösa kolvprincip.

Ett exempel: En marinad förvaras i lager i en tratt. Vid matarens utlopp finns ett påfyllningselement som är monterat i förpackningsmaskinens formningsrör. Efter dosering stängs påfyllningselementet med en kolv för att förhindra att produkten droppar. Doseringsenheten och doseringsenheten styrs av ViscoTecs styrsystem. Förpackningsmaskinens styrsystem avger en digital ”Start”-signal till ViscoTec-styrsystemet och får tillbaka en ”Färdig”-signal efter avslutad dosering.

Fattömning för bageri- och konfektyrbranschen

Vår doseringsteknik används för att tömma fat för bageri- och konfektyrindustrin: Kolpasta, dadelpasta, chokladsås, sylt eller andra tjocka eller högviskösa material måste tömmas från industrifat. Lösningen på denna utmaning är vårt beprövade ViscoMT-XL fattömningssystem.

Ett läckert exempel är fyllning av munkar eller andra bakverk: En av våra kunder använder ViscoMT-XL för att tömma fyllningar för danska bakverk och smördeg, samt för munkar från 500 l tankbehållare. De matas sedan till produktionslinjen. Fyllningarna har olika viskositet. Från flytande chokladsås till en tjock vaniljkräm till fyllningar med bitar upp till 15 mm (t.ex. körsbärspasta), de söta munkarna kan fyllas med vad som helst.

Dekorera bakverk med glasyr

När det kommer till helautomatisk, robotassisterad märkning eller dekorering av bakverk med glasyr är både våra utmatningssystem och Hygienic Dispensers mycket efterfrågade. Det beror på att våra doseringssystem tar över hela hanteringen av isbildningen.

De olika färgade sockerblandningarna töms från 50 l rostfria fat med ViscoMT-XS fattömningssystem och matas till dispensrarna via slangledningar. Dispensrarna är monterade på robotarmar. Dispensrarnas doseringshastigheter kan styras automatiskt av den analoga signalen. Det enkla signalutbytet garanterar att dispensrarna snabbt kan implementeras i många olika överordnade system, såsom robotarna.

  has been added to the cart. View Cart