vipro-pump
vipro-PUMP

Ny dispenser generation utökar ViscoTec GmbH produktutbud


Med vipro-PUMP serien lanserar ViscoTec en helt ny generation av dispensrar. En ny design, optimerade doseringskomponenter och en modulär konstruktion ger många möjligheter att anpassa doseringsutrustningen ännu mer effektivt till relevant applikation.

Kärnan i den nya generationen är den innovativa, modulära designen av dispensern. Å ena sidan möjliggör den separabla rotoraggregatet en snabb installation och borttagning av dess komponenter – detta påskyndar service- och underhållsarbetet, minskar maskinerna stillestånd och minimerar reservdels- och driftskostnader. Å andra sidan säkerställer variabla rotor- och statorsmaterial optimal dispenserprestanda – till exempel är en keramisk rotor med matchande stator idealisk för abrasiva medier, medan en HVC-rotor används för vanliga applikationer (t.ex. lim).

En förstorad pumpinlopp minimerar tryckförlusten, förbättrar materialflödet och möjliggör enkel montering och avmontering av slangförsörjningen.

Två större modulära luftningsöppningar säkerställer en användarvänlig och ren luftningsprocess och hjälper slutligen till att garantera dosering utan luftbubblor.

Den nya stator designen har en rotationshämmande enhet och en definierad icke-positiv anslutning för enkel och intuitiv montering. Olika drivsystem kan monteras på dispensern med hjälp av en låsring och den nytt utformade kopplingen.

En ytterligare fördel: Utloppet för materialet kan valfritt utrustas med den speciellt framtagna M6 tryck- och temperatursensorn. flowplus-SPT M6 mäter tryck upp till 40 bar och temperaturer upp till 50 °C.

vipro-PUMP kommer att finnas tillgänglig i fem olika storlekar (dosvolym på cirka 0,14 till 5,2 ml/omv) från och med 01.01.2023.