Högprecision dispenser för fullständig processpålitlighet

Miniaturkontakter måste vara helt tillförlitliga och ha säkra kontakter. Tvåkomponents härdningssammansättningar som PU, epoxi eller silikon är särskilt lämpliga för att härdas miniaturkontakter. De imponerar särskilt på grund av deras breda tillämpningsområden.

Ökande miniatyrisering av prestandaelektronik och förbättrad sensorteknik ökar kraven på dispenseringsutrustning, det vill säga när det gäller upprepbar dosering av de minsta mängderna: Korta cykeltider med maximal precision krävs. preeflow-dispensers är utformade för doseringstryck upp till 40 bar – högre volymflöden kan därför genomföras med processpålitlighet.

De minsta doseringsmängderna för härdning av miniaturkontakter

preeflow eco-DUO-dispensrar används för att härdningsminiaturkontakte. Beroende på storlek är de lämpliga för små mängder från 5 µl till högre volymflöden upp till 32 ml/min. Perfekt matchade komponenter i dispensrarna säkerställer maximal kemisk resistens. Exakt kontroll från EC200-DUO-styrenheten slutför härdningsprocessen.

Tack vare den excentriska skruvtekniken som preeflow-produkterna är baserade på garanteras uppreparbar, preciserad och processpålitlig dosering. Särskilt i tvåkomponentsapplikationer säkerställer denna teknik kontinuerlig volymmässig blandning av de två komponenterna. Detta är viktigt eftersom de blandningsförhållanden som anges av limtillverkaren måste bibehållas kontinuerligt för att säkerställa korrekt härdning.

Ett brett tillämpningsområde för dispensrarna vid kontakthärdning

Dispensrarna används inom olika tillämpningsområden: Ett typiskt exempel är kontakthärdning inom fordonssektorn. Tillämpningsområdet i motorutrymmet kräver extremt krav på tätning, olje- och temperaturbeständighet. Inträngning av fukt måste också förhindras. En exakt fyllnadsmängd vid härdningsprocessen är absolut nödvändig för att garantera en ordentlig tätning.

Men även inom många andra områden från konsumentelektronik till medicintekniska apparater och komponenter – där sensorer måste skyddas mot miljöpåverkan, kemikalier, höga temperaturer eller till och med olja och bensin – krävs perfekt exakta härdningsresultat: För en betydande ökning av processpålitlighet och kvalitet. Dessutom minskas kostnaderna genom upprepbar härdning utan materialslöseri.

potting miniature connectors